Voorlichting brandweer n.a.v. brand aan de Handelswei

Op dinsdagmiddag 6 december werd er door de brandweer op de gemeentewerf een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd voor belangstellende ondernemers. Dit naar aanleiding van de grote brand in een loods aan de Handelswei op zondagavond 27 november.

Onder belangstelling van een flink aantal ondernemers gaf de brandweer een presentatie over de impact van een brand bij een bedrijf en kwam ook de getroffen ondernemer aan het woord om te vertelling wat er tijdens de brand was gebeurd. De aanwezigen konden vragen stellen aan de ondernemer en de brandweer en er werd besproken wat je tijdens een dergelijke brand wel en vooral ook niet moet gaan doen.

Uiteraard werd er ook veel aandacht besteed aan hoe je een brand kunt voorkomen. Uit cijfers van de brandweer blijkt dat 64% van alle branden wordt veroorzaakt door de mens zelf. De brandweer presenteerde 10 praktische preventieve tips, die ondernemers met kleine moeite zelf kunnen uitvoeren. Vaak is het een kwestie van bewustwording en logisch nadenken.

Ondanks de trieste aanleiding was het een zeer nuttige bijeenkomst, die hopelijk bijdraagt aan het voorkomen van een nieuwe brand. U kunt de presentatie van de brandweer hier nog eens nalezen.